Medior Controller

Medior Controller

Laudame Financials Rotterdam

Wat is vereist?

 • HBO / WO werk- en denkniveau
 • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring
 • Analytische vaardigheden
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal
 • Verbeteringsgericht en gedreven

Wat krijg je?

 • €47.500 - €64.000 bruto p/j (afhankelijk van kennis en ervaring)
 • 13e maand
 • 40-urige werkweek
 • 25 vakantiedagen
 • Ontwikkelingsmogelijkheden via de Laudame Academy + mogelijkheden voor het volgen van een (post)master
 • Leaseauto
 • Jaarlijkse skivakantie

Wat doe je?

 • 25% Business control (verschilt per opdracht)
 • 25% Financial control (verschilt per opdracht)
 • 30% Overleggen met / begeleiden van collega's (verschilt per opdracht)
 • 20% Eventueel project control (afhankelijk van opdracht)

Deze vacature is gemaakt op basis van gesprekken met medewerkers in de functie. Zo krijg jij een realistisch beeld van de baan.

Stel direct een vraag

Vacature

Als Medior Controller bij Laudame Financials ben je verantwoordelijk voor tijdelijke projecten bij opdrachtgevers met een focus op Financial Control, Business Control, of een combinatie hiervan. Je bent verantwoordelijk voor de cijfers, analyses en adviezen voor een organisatieonderdeel, zoals een afdeling of business unit. Je hebt junior-collega’s onder je hoede en bent ook het aanspreekpunt voor andere collega's. Tevens wordt van je verwacht dat je actief nadenkt over hoe de organisatie efficiënter met control om kan gaan. Je neemt initiatief en stelt kritische, open vragen om de organisatie vooruit te helpen.

Bij Financial Control-opdrachten richt je je op de externe verantwoording van alle cijfers. Deze cijfers moeten aan de bijbehorende richtlijnen voldoen (bijvoorbeeld voor jaarverslaggeving) en correct, volledig en tijdig gepubliceerd worden. Ook moeten de cijfers bruikbaar zijn: collega's binnen de desbetreffende organisatie moeten hier echt iets mee kunnen. Verder heb je regelmatig contact met externe stakeholders, bijvoorbeeld accountants.

Bij Business Control-opdrachten ben je de business partner als het aankomt op interne verbeteringen en verzoeken uit de organisatie. Op basis van maandelijkse analyses en rapporten adviseer je, voornamelijk managers, hoe de bedrijfsvoering beter kan. Ook denk je na over efficiëntere werkwijzen en behandel je dagelijks allerlei vragen en verzoeken vanuit de hele organisatie. 

Je werkt minimaal vier maanden fulltime bij opdrachtgevers op locatie, waar je veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgt. Je werkt in cycli en met deadlines, dus geen enkele werkweek is hetzelfde.

Luister hier naar de Laudame-podcastaflevering 'Van accountancy naar het bedrijfsleven'.

Als je het leuk vindt om veel vrijheid en verantwoordelijkheid te krijgen tijdens opdrachten die soms onvoorspelbaar zijn, en je het een uitdaging vindt om afdelingen en collega's te overtuigen en met je mee te krijgen, dan is dit een baan voor jou.

Werkweek

Martijn Erkens, Medior Controller
Onderstaande agenda is gebaseerd op een tijdelijk project bij een opdrachtgever

Tijdens een leuke werkdag is duidelijk geworden hoe de financiële verantwoording van een bepaald project in elkaar zit. Ook heb ik een interessant gesprek gevoerd met een manager over het functioneren van een afdeling; de manager gaf aan dat mijn advies echt van waarde is geweest.

Tijdens een minder leuke dag ontdek ik een fout in een factuur en wordt uit de administratie niet duidelijk wat de oorzaak van deze fout is. Bovendien is mijn net uitgebrachte advies hierop gebaseerd, dus hier baal ik van.

 • 08:00
 • 09:00
 • 10:00
 • 11:00
 • 12:00
 • 13:00
 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00
 • 18:00
 • 19:00

Voorbeeld uit de praktijk

Je bent gevraagd om mee te denken over een investeringsanalyse voor een nieuwe vestiging van een winkelketen. Hoe pak je dit aan?

In de meeste gevallen beginnen dit soort projecten met een overleg waarin de plannen en verwachtingen uitgebreid besproken worden. Ook komen de kosten en baten aan bod: wat moet er betaald worden voor personeel, huur en onderhoud, en wanneer is de investering precies terugverdiend?

Er zijn verschillende methoden waarmee je dit kunt uitrekenen. Ook moet je bepaalde interne eisen in gedachten houden, bijvoorbeeld over rendement. Daarnaast onderzoek je de impact van omliggende winkels en doe je daar berekeningen over. Uiteindelijk combineer je al die berekeningen met marktgegevens, wat leidt tot een definitieve analyse. Hier schrijf je een financiële paragraaf over die wordt opgenomen in een uitgebreid investeringsplan. Wel kijk je verder dan alleen de financiën: je denkt ook mee over de andere onderdelen van het investeringsplan, aangezien alle investeringsfactoren met elkaar samenhangen. Sluit het investeringsplan bijvoorbeeld aan bij de strategie?

Een manager wil een voorziening vormen voor verwachte kosten als gevolg van een mogelijke rechtszaak, en vraagt jou om advies. Wat doe je?

Je gaat eerst in gesprek met de manager over waarom hij/zij een voorziening wil vormen en dus vooruit wil lopen op een betaling. Als dit duidelijk is, onderzoek je de status van de rechtszaak en analyseer je wat er al definitief is en wat niet. Vervolgens leg je jouw onderzoeksuitkomsten naast alle wet- en regelgeving over voorzieningen.

Je gaat toetsen of onder bepaalde condities wel of geen voorziening gevormd mag worden. Soms is het twijfelachtig; dan ga je terug naar de manager en vraag je hoe hij/zij hier tegenaan kijkt. Jullie gaan samen bekijken hoe dit grijze gebied toch duidelijk kan worden. Uiteindelijk komen jullie tot de conclusie dat de manager wel een voorziening mag vormen, waardoor de manager de daarbij horende boeking kan voorbereiden.

Deze onderzoeken verwerk je altijd in een rapport (position paper) met als doel interne en externe verantwoording. Hierin zet je uiteen wat je overwegingen zijn geweest en wat de omstandigheden waren.

Groeipad

Je kunt gebruikmaken van de Laudame Academy en het interne trainingshuis om jezelf te ontwikkelen. Hier is geen vastomlijnd budget voor, maar elke opleidingsmogelijkheid die past bij jouw functie of ontwikkeldoelen, is bespreekbaar.

Finance Trainee
Junior Controller
Medior Controller
Senior Controller
Finance Manager
Managing Consultant

Werken bij Laudame Financials

Laudame Financials optimaliseert de financiële bedrijfsvoering van opdrachtgevers (bijvoorbeeld Heineken, Eneco, Shell en PepsiCo) en versterkt op deze manier organisaties. Laudame is een Nederlandse zakelijke dienstverlener die financials bemiddelt voor zowel tijdelijke als vaste functies. Door kritisch te zijn tijdens het selectie- en aannameproces, realiseert Laudame de perfecte match tussen de ambities van financials en uitdagingen bij opdrachtgevers. De professionals staan daarbij centraal, in de overtuiging dat ook opdrachtgevers daar de vruchten van plukken. Onze belangrijkste vaardigheid is dan ook het inlevend vermogen in onze financials.

De bedrijfscultuur van Laudame kenmerkt zich door een sterk teamgevoel, verbeteringsgerichtheid en gedrevenheid. Collega's bij Laudame zijn gericht op ontwikkeling en er wordt op een warme manier met elkaar gecommuniceerd. Daarnaast is er veel ruimte voor trainingen, opleidingen en natuurlijk ontspanning: denk aan onze kantoorkroeg inclusief pubquizzen, barbecues, sportactiviteiten en de jaarlijkse skivakantie met het hele team.

www.laudame.nl

 • Hoofdkantoor in Rotterdam
 • Actief in Nederland
 • 30% / 70%
 • 90 werknemers in Nederland

Collega's

Henric Doeven - Business Consultant

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik werkte bij Deloitte en was een relatie van Laudame. Toen Laudame mee ging doen aan een programma van Deloitte, kwam ik hier steeds vaker over de vloer. Na verloop van tijd vroeg de directeur of een baan bij Laudame niet iets voor mij was. Ik ben met hem in gesprek gegaan en overtuigd geraakt van de vele afwisseling in deze baan.

Wat was je vorige baan?
Consultant bij Deloitte Corporate Finance.

Wat doe je in je vrije tijd?
Sporten (volleyballen, hardlopen, wielrennen) en tijd doorbrengen met mijn gezin.

Maris Moerman - Interim Financial & Managing Consultant

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Tijdens mijn carrière ontdekte ik dat ik graag eindverantwoordelijk wil zijn voor de finance van een organisatie. Bovendien wilde ik vanuit die rol graag een team coachen en servicen. Daarom heb ik voor Laudame gekozen: ze blijven mij steeds uitdagen met nieuwe, boeiende opdrachten bij verschillende opdrachtgevers.

Wat was je vorige baan?
Accountant, Consultant, Business Controller en Supply Finance Controller bij verschillende bedrijven.

Wat doe je in je vrije tijd?
Ik ben een echte family man: ik heb een vrouw en vier kinderen. Daar ben ik in mijn vrije tijd erg druk mee.

Iris Jansen - Interim Financial

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik werd via LinkedIn benaderd door Michelle van Laudame. Daar ben ik op ingegaan en ik had een heel goed gevoel over ons gesprek. Ik was direct enthousiast over de ontwikkelingsmogelijkheden en de cultuur bij Laudame!

Wat heb je gestudeerd?
Bedrijfseconomie aan de Hogeschool Rotterdam, de pre-master Accountancy & Control en aansluitend de master Accountancy & Control aan de Universiteit van Amsterdam.

Wat doe je in je vrije tijd?
Buiten sporten en uiteten gaan met vrienden of familie.

Michelle Helmer - Recruiter op de afdeling Recruitment/Werving en Selectie

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Mijn vlammetje ging maar matig aan bij het opstellen van jaarrekeningen, het bouwen van formules en het maken van dashboards. Na mijn minor HR-advies trok het recruitersvak mij enorm. Toen ik eenmaal op gesprek was geweest bij Laudame voelde het direct vertrouwd. Tijdens alle gesprekken gaven ze mij veel vrijheid om de rol zelf aan te vullen en die verantwoordelijkheid sprak mij meer dan aan!

Wat was je vorige baan?
Stagiaire finance.

Wat doe je in je vrije tijd?
Met vriendinnen afspreken, spelletjes, sporten, woonwinkels bezoeken en uiteten gaan.

Jan-Willem Oosterom (42) - Business Consultant

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Via LinkedIn ontstond er contact met Laudame. Tijdens de gesprekken die daarop volgden, werd ik erg enthousiast over de professionaliteit van de organisatie. Ook het hoge kwaliteitslevel dat wordt nagestreefd bij de invulling van opdrachten sprak mij erg aan. Daarnaast heb ik ervaren dat de invulling van de rol veel ruimte biedt voor ondernemerschap. Dat sprak me erg aan!

Wat was je vorige baan?
Manager Commercie bij Nationale Nederlanden.

Wat doe je in je vrije tijd?
Leuke dingen met gezin, vrienden en/of sporten.

Sollicitatieproces

Telefonische kennismaking met recruiter
± Binnen 3 werkdagen
Eerste gesprek met twee recruiters
± Binnen 1 week
Tweede gesprek met twee MT-leden
± Binnen 1 week
Aanbod
± Binnen 1 week
Contract tekenen

Interessante baan?