Finance Trainee

Laudame Financials Rotterdam

Wat is vereist?

 • HBO / WO werk- en denkniveau
 • 0 - 2 jaar fulltime werkervaring (relevante stage-ervaring is een pré)
 • Affiniteit met Excel, data, finance en IT
 • Verbeteringsgericht, op zoek naar uitdagingen en klaar voor een steile leercurve
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal
 • Je bent gedreven en hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel

Wat krijg je?

 • €33.504 - €43.276 bruto p/j, inclusief een vaste 13e maand en 8% vakantiegeld (afhankelijk van kennis en fulltime werkervaring)
 • 32 tot 40-urige werkweek
 • 25 vakantiedagen en de mogelijkheid om extra dagen te kopen
 • Leaseauto inclusief tankpas
 • Ontwikkelingsmogelijkheden via de Laudame Academy + mogelijkheden voor het volgen van een (post)master + op maat gemaakt groeiplan
 • Veel gezamenlijke activiteiten, waaronder de jaarlijkse skivakantie, Laudame leerdag en teambarbecue

Wat doe je?

 • 75% Zelfstandig werken aan project bij opdrachtgever
 • 15% Overleg met collega's van opdrachtgever
 • 5% Maandelijkse voortgangsgesprekken a.d.h.v. je groeiplan en wensen
 • 5% Trainingen volgen (vakinhoudelijk en persoonlijk) vanuit de Laudame Academy

Deze vacature is gemaakt op basis van gesprekken met medewerkers in de functie. Zo krijg jij een realistisch beeld van de baan.

Stel direct een vraag

Vacature

Als Finance Trainee bij Laudame Financials voer je de eerste twee jaar projecten van enkele maanden uit bij diverse opdrachtgevers. Je ontwikkelt en oriënteert je in de breedte, waarbij je intensief wordt begeleid door een ervaren financial uit het team. Deze opdrachten kunnen behoorlijk verschillen: bij de ene opdracht analyseer en structureer je data en werk je aan BI-dashboards, terwijl bij de andere opdracht de focus ligt op het in kaart brengen, verbeteren en implementeren van financiële processen. Bij alle opdrachten is het essentieel om grip te krijgen en te houden op de financiële data. Je gaat verbeteringsgericht te werk en neemt initiatieven, waardoor je van toegevoegde waarde bent voor de opdrachtgever en je uitdagingen steeds breder worden.

Vanuit de opdrachtgevers zijn er diverse redenen om jou als interim professional in te zetten. Zo kun je bezig zijn met het opzetten, bijhouden en optimaliseren van de financiële administratie, analyses maken, rapportages opstellen en verbeteringen doorvoeren. Denk ook aan het ondersteunen van de controller, zoals bij de implementatie van een nieuw ERP-systeem of het klaarmaken van de juiste Excel- of BI-rapportages voor het management. Aan jou de taak om orde te scheppen en alles juist te (her)structureren, zodat de financiën en processen volledig op orde zijn zodra je de opdracht afrondt.

Hier lees je meer over een traineeship bij Laudame.

Als je het leuk vindt om bijvoorbeeld de gemaakte kosten uit te pluizen, besparingen door te voeren en hiermee direct het proces te optimaliseren, dan is dit een baan voor jou.

Werkweek

Iris Jansen, Interim Financial (momenteel Financial Analist bij een logistiek dienstverlener)
Onderstaande agenda is gebaseerd op een tijdelijk financieel project bij een opdrachtgever

Tijdens een leuke werkdag is de openstaande postenlijst behoorlijk geslonken. Dit draagt indirect bij aan de doelstelling van mijn opdracht; dit geeft een voldaan gevoel.

Op een mindere dag heb ik een aanhoudende discussie met een leverancier over een prijsverschil. De financiële achterstand is groot, waardoor het onmogelijk is om de vrachtbrief terug te vinden. Hierdoor kan ik mijn discussie niet goed onderbouwen met documentatie, en dus ook niet correct afboeken.

 • 08:00
 • 09:00
 • 10:00
 • 11:00
 • 12:00
 • 13:00
 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00
 • 18:00

Voorbeeld uit de praktijk

Op je opdracht bij PepsiCo wordt aan jou gevraagd om de gemaakte kosten van afgelopen jaar te analyseren. Hoe pak je dit aan?

Onderdeel van deze analyse is het onderzoeken van de leasekosten. Tijdens de analyse valt het je op dat de leasekosten ongeveer 2 keer zo hoog zijn als het jaar ervoor. Je zoekt, samen met de afdeling business control, uit waar dit vandaan komt.
Je stelt jezelf o.a. de volgende vragen: “Welke afspraken zijn er gemaakt met de leasemaatschappij?” en “Welke producten nemen we nu van de leasemaatschappij af in vergelijking met vorig jaar?”

Je komt tot de conclusie dat de leasekosten onterecht dubbel in rekening zijn gebracht. Dit bespreek je met je leidinggevende en je neemt contact op met de organisatie die de leasekosten in rekening heeft gebracht.
Beide zijn het met je bevindingen eens en na overleg met de crediteurenadministratie versturen ze op basis van jouw analyse en onderzoek een creditnota naar PepsiCo.

Jouw analyse heeft daarmee bijgedragen aan een flinke kostenbesparing voor de organisatie!

Groeipad

Als Finance Trainee bij Laudame werk je met een op maat gemaakt ontwikkelplan waarin jij zelf aan het roer staat. Je mag dan ook zelf aangeven welke opdrachten je interessant lijken, welke cursussen/opleidingen je wilt volgen en waar Laudame jou bij kan helpen in je ontwikkeling als financial en professional. Je bekijkt samen met jouw manager zorgvuldig naar welke nieuwe opdracht gaat bijdragen aan jouw groeipad. Daarnaast zijn er vanuit de Laudame Academy uitgebreide mogelijkheden om een (tweede) master te volgen (bijvoorbeeld de MSc in accounting & control of controlling), en kun je deelnemen aan het jaarlijkse, uitgebreide trainingsprogramma gericht op vaardigheden, tooling en vakinhoudelijke skills. Verder word je intensief begeleid door jouw coach (een senior financial), ben je lid van een intervisiegroep met leeftijdsgenoten binnen Laudame, en krijg je altijd een begeleider toegewezen tijdens je opdracht. Ook in de toekomst kun je je blijven ontwikkelen. Hier is geen vastomlijnd budget voor: elke opleidingsmogelijkheid die past bij jouw functie of ontwikkeldoelen, is bespreekbaar. Denk bijvoorbeeld aan het volgen van de Executive Master of Finance.

Finance Trainee
Junior Controller
Medior Controller
Senior Controller
Finance Manager
Managing Consultant

Werken bij Laudame Financials

Laudame Financials optimaliseert de financiële bedrijfsvoering van opdrachtgevers (bijvoorbeeld Heineken, Eneco, Shell en PepsiCo) en versterkt op deze manier organisaties. Laudame is een Nederlandse zakelijke dienstverlener die financials bemiddelt voor zowel tijdelijke als vaste functies. Door kritisch te zijn tijdens het selectie- en aannameproces, realiseert Laudame de perfecte match tussen de ambities van financials en uitdagingen bij opdrachtgevers. De professionals staan daarbij centraal, in de overtuiging dat ook opdrachtgevers daar de vruchten van plukken. Onze belangrijkste vaardigheid is dan ook het inlevend vermogen in onze financials.

De bedrijfscultuur van Laudame kenmerkt zich door een sterk teamgevoel, verbeteringsgerichtheid en gedrevenheid. Collega's bij Laudame zijn gericht op ontwikkeling en er wordt op een warme manier met elkaar gecommuniceerd. Daarnaast is er veel ruimte voor trainingen, opleidingen en natuurlijk ontspanning: denk aan onze kantoorkroeg inclusief pubquizzen, barbecues, sportactiviteiten en de jaarlijkse skivakantie met het hele team.

www.laudame.nl

 • Hoofdkantoor in Rotterdam
 • Actief in Nederland
 • 30% / 70%
 • 90 werknemers in Nederland

Collega's

Henric Doeven - Business Consultant

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik werkte bij Deloitte en was een relatie van Laudame. Toen Laudame mee ging doen aan een programma van Deloitte, kwam ik hier steeds vaker over de vloer. Na verloop van tijd vroeg de directeur of een baan bij Laudame niet iets voor mij was. Ik ben met hem in gesprek gegaan en overtuigd geraakt van de vele afwisseling in deze baan.

Wat was je vorige baan?
Consultant bij Deloitte Corporate Finance.

Wat doe je in je vrije tijd?
Sporten (volleyballen, hardlopen, wielrennen) en tijd doorbrengen met mijn gezin.

Maris Moerman - Interim Financial & Managing Consultant

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Tijdens mijn carrière ontdekte ik dat ik graag eindverantwoordelijk wil zijn voor de finance van een organisatie. Bovendien wilde ik vanuit die rol graag een team coachen en servicen. Daarom heb ik voor Laudame gekozen: ze blijven mij steeds uitdagen met nieuwe, boeiende opdrachten bij verschillende opdrachtgevers.

Wat was je vorige baan?
Accountant, Consultant, Business Controller en Supply Finance Controller bij verschillende bedrijven.

Wat doe je in je vrije tijd?
Ik ben een echte family man: ik heb een vrouw en vier kinderen. Daar ben ik in mijn vrije tijd erg druk mee.

Iris Jansen - Interim Financial

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik werd via LinkedIn benaderd door Michelle van Laudame. Daar ben ik op ingegaan en ik had een heel goed gevoel over ons gesprek. Ik was direct enthousiast over de ontwikkelingsmogelijkheden en de cultuur bij Laudame!

Wat heb je gestudeerd?
Bedrijfseconomie aan de Hogeschool Rotterdam, de pre-master Accountancy & Control en aansluitend de master Accountancy & Control aan de Universiteit van Amsterdam.

Wat doe je in je vrije tijd?
Buiten sporten en uiteten gaan met vrienden of familie.

Michelle Helmer - Recruiter op de afdeling Recruitment/Werving en Selectie

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Mijn vlammetje ging maar matig aan bij het opstellen van jaarrekeningen, het bouwen van formules en het maken van dashboards. Na mijn minor HR-advies trok het recruitersvak mij enorm. Toen ik eenmaal op gesprek was geweest bij Laudame voelde het direct vertrouwd. Tijdens alle gesprekken gaven ze mij veel vrijheid om de rol zelf aan te vullen en die verantwoordelijkheid sprak mij meer dan aan!

Wat was je vorige baan?
Stagiaire finance.

Wat doe je in je vrije tijd?
Met vriendinnen afspreken, spelletjes, sporten, woonwinkels bezoeken en uiteten gaan.

Jan-Willem Oosterom (41) - Business Consultant

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Via LinkedIn ontstond er contact met Laudame. Tijdens de gesprekken die daarop volgden, werd ik erg enthousiast over de professionaliteit van de organisatie. Ook het hoge kwaliteitslevel dat wordt nagestreefd bij de invulling van opdrachten sprak mij erg aan. Daarnaast heb ik ervaren dat de invulling van de rol veel ruimte biedt voor ondernemerschap. Dat sprak me erg aan!

Wat was je vorige baan?
Manager Commercie bij Nationale Nederlanden.

Wat doe je in je vrije tijd?
Leuke dingen met gezin, vrienden en/of sporten.

Sollicitatieproces

Telefonische kennismaking met recruiter
± Binnen 3 werkdagen
Eerste gesprek met twee recruiters
± Binnen 1 week
Tweede gesprek met twee MT-leden
± Binnen 1 week
Aanbod
± Binnen 1 week
Contract tekenen

Interessante baan?